Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Срамотне оптужбе на рачун начелника Сектора полиције ПУ Бањалука

| Бања Лука | Четвртак, 27. децембар 2018.

      Полицијска управа Бања Луке демантује наводе Небојше Вукановића, представника политичке партије и народног посланика који тврди да је начелник Сектора полиције у Полицијској управи Бања Лука, Раденко Стакић, „ногама шутирао грађане“ на Тргу Крајине у Бањој Луци 25.12.2018. године.
       У ауторском тексту који је објавио на интернет порталу „Ослобођења“, а који су пренијели поједини медији, Вукановић тврди да је утврдио идентитет полицијског службеника, те да је исти у претходном периоду био осумњичен у вези са извршењем кривичног дјела Зеленаштво.
       На основу анализе видео записа, утврђено је да се на видео снимку не налази Раденко Стакић, који се у датом тренутку налазио у службеним просторијама Полицијске управе Бања Лука, о чему може посвједочити више лица који су се са њим тамо сусрела, као и снимци видео надзора у ПУ.
       Рад на идентификовању полицијског службеника са спорног снимка на који се Вукановић позива је у току, а након идентификовања о свему ће бити информисана Служба за заштиту интегритета и законитости у раду, Јединица за професионалне стандарде, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности. 
       Такође, Вукановић је изнио низ неистина и лажи о полицијској каријери  Раденка Стакића и наводним дјелима које је починио, јер овај полицијски службеник никада није био дисциплински кажњаван, нити је икада вођен унутрашњи или кривични поступак против њега. Такође, у претходном периоду никада није обављао послове и задатке у Полицијској станици Бања Лука-Обилићево, као што то овај политичар тврди.

        Обзиром да ниједан од навода из објављеног текста није тачан, стиче се утисак намјерног изношења тенденциозних и лажних информација, што никако не доприноси угледу медија који би требало да јавност информишу објективно и истинито.
         У складу са позитивним законским прописима захтјевамо да овај деманти буде објављен.