Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За два дана због прекорачења дозвољене брзине кретања санкционисана 192 возача

| Приједор | Понедељак, 21. јануар 2019.

      На подручју Полицијске управе Приједор, дана 17. и 18.01.2019. године, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила.
За вријеме провођења акције укупно је контролисан 251 учесник у саобраћају, од којих је 220 или 87,6% санкционисано. Због прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања санкционисана су 192 возача или 87,3% од укупног броја санкционисаних,  док је због осталих прекршаја санкционисано 28 учесника у саобраћају.
     Од укупног броја евидентираних прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања за 48 прекршаја, возачима је поред новчане казне изречена заштитна мјера забране управљања моторним возилому укупном трајању од 63 мјесеца као и 96 казнених бодова.
Напомињемо да је за прекршај почињен прекорачењем дозвољене брзине кретања преко 30
km/h, предвиђена новчана казна у износу од 400,00 КМ, заштитна мјера забране управљања возилом и два казнена бода.
      Полицијска управа Приједор, још једном апелује на учеснике у саобраћају, да поштују саобраћајне прописе и правила, посебно када су у питању ограничења брзине кретања, те да одговорним понашањем, од могућих нежељених посљедица заштите себе и друге учеснике у собраћају.