Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач посјетио ОШ „Бранко Радичевић“

| Бања Лука | Уторак, 05. фебруар 2019.

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач посјетио је данас Основну школу „Бранко Радичевић“ у Бањалуци, гдје су представници Управе за полицијску обуку одржали предавање за ученике осмих разреда на тему „Безбједносни ризици на интернету“.
         Министар Лукач
је рекао да су дјеца већ добро упозната са проблемима са којима се сусрећу на интернету, те да је у томе помогла полиција, јер је у првом полугодишту  одржано 370 предавања у 193 школе широм Републике Српске, за више од 13.000 ученика, те 750 наставника и више стотина родитеља.
         Министар Лукач
је истакао да је неопходно на вријеме научити дјецу да препознају опасности на које могу наићи на интернету, те им објаснити лоше посљедице кориштења дроге, али и вршњачког насиља и малољетничке делинквенције. Он је додао да МУП Републике Српске већ годинама спроводи активности ради спречавања малољетничке делинквенције, што даје веома добре резултате јер је сада за 25 одсто смањена малољетничка делинквенција у односу на прошлу годину.
      Министар Лукач је позвао све установе да се обрате МУП-у Републике Српске ради провјере одређеног лица, било да угледају сумњиву особу у близини школе или неког запошљавају за рад са дјецом.
       МУП Републике Српске континуирано спроводи План и програм превентивних активности на спречавању малољетничке делинквенције у другом школском полугодишту, у основним и средњим школама у Републици Српској.