Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У ПУ Бијељина уређене просторије за доказе и складиштење лаког наоружања

| Бијељина | Четвртак, 07. фебруар 2019.

У згради Полицијске управе Бијељина данас је извршена службена примопредаја просторија за одлагање доказа и складиштење малог и лаког полицијског наоружања, које су реконструисане кроз пројекат који је ЕУ финансирала у БиХ.
        Начелник Полицијске управе Жарко Ћосић рекао је да је сигурно управљање оружјем и муницијом у посједу полиције од кључног значаја за обезбјеђење адекватне сигурности, те да је његово несигурно складиштење пријетња околини и може изазвати експлозије, погибије и рањавање људи, као и оштећење објеката.
         Начелник Ћосић је захвалио Центру за контролу малог и лаког наоружања у југоисточној и источној Европи и УНДП-у који су реализовали овај пројекат, наводећи да је уз реновирење просторија у кругу Полицијске управе постављена и нова капија, видео-надзор са опремом за снимање података и механизми за контролу пролаза на свим сигурносним вратима, чиме је постигнут потпуни мониторинг кретања оружја.
          Шеф Одјељења за владавину права у Канцеларији специјалног представника ЕУ у БиХ Ричард Вуд оцијенио је да је кроз пројекат који је финансирала ЕУ досегнут врло значајан ниво у области управљања и сигурности оружја и муниције.
         Шеф сектора Правда и сигурност при УНДП-у у БиХ Слободан Тадић рекао је да је илегално оружје један од великих проблема у региону и да треба наставити рад на смањењу ризика које то доноси.