Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

На број „122“ на подручју Полицијске управе Бијељина у 2018 години запримљено 6.104 позива грађана

| Бијељина | Петак, 08. фебруар 2019.

       Полицијска управа Бијељина,  подсјећа грађане на бесплатан број телефона „122“ и да је то број за хитне случајеве на који полицијски службеници запримају пријаве, а у  складу са запримљеном информацијом и  поступају.
      Битно је да грађани знају да уколико су оштећени прекршајем или су жртве извршења кривичног дјела, очевици или свједоци догађаја којим се угрожава туђа,  лична безбједност или имовина, да је позив на број „122“ бесплатан и представља број за брзу координацију и правовремену интервенцију полиције и активан је двадесет четири сата константним дежурством полицијских службеника.
      Наиме, у  2018 години на број „122 “ на подручју ПУ Бијељина  запримљено је  укупно 6.104 позива, од тога полицијски службеници су поступали  по разним основама 3208 пута,  највише позива запримила је Полицијска станица за Безбједност саобраћаја и поступала по разним основома  1.509 пута.
      Да би полицијски службеници правовремено реаговали битно је да грађани приликом позива на бесплатан број телефона доставе тачне и прецизне податке и одговоре на питања полицијског службеника који заприма пријаву.
      Поред грађана који број „122“ позивају из потребе, свакодневно постоје и позиви оних грађана који наведени број за хитне случајеве позивају из разлога који не спада у надлежност полиције,а таквих позива је упућено 96 у 2018.години. Ову прилику користимо да апелујемо на грађане да не злоупотребљавају и не заузимају линију, јер тиме онемогућавају правовремену реакцију и пружање помоћи и услуга грађанима којима је то заиста потребно.