Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Нису тачни наводи да полиција није расвјетлила случај напада на новинара РТВ БН Владимира Ковачевића

| Бања Лука | Уторак, 12. фебруар 2019.

У циљу објективног и истинитог информисања јавности, позивамо народног посланика Небојшу Вукановића, да престане да шири лажи и дезинформације у вези са радом Полицијске управе Бања Лука.
         Наиме, у својoj посљедњoj изјави испред Народне скупштине Републике Српске, народни посланик Небојша Вукановић је изјавио да полиција није способна да расвјетли случај напада на новинара РТВ БН, Владимира Ковачевића, као и да за другим осумњиченим лицем које је у бјекству није расписана потјерница, што није тачно.
         Подсјећамо да су у вези са истрагом извршења кривичног дјела „Убиство“ у покушају, на штету новинара Владимира Ковачевића, полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, идентификовали оба осумњичена лица, о чему су доставили извјештај Окружном јавном тужилаштву Бања Лука.
         Осумњичени М.Ч. је уз извјештај о почињеном кривичном дјелу спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бања Лука, 09.09.2018. године, када му је од стране надлежног суда одређен притвор гдје се и сада налази.
        Такође, од стране Полицијске управе Бања Лука, за другим осумњиченим лицем Н.Д. на снази је распис о трагању од 13.09.2018. године, централна потјерница од стране Окружног суда Бања Лука на снази је од 28.09.2018. године, а такође на снази је и међународна потјерница.