Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржана едукативна предавања о безбједносним ризицима на интернету

| Мркоњић Град | Уторак, 12. фебруар 2019.

       У наставку реализације Плана превентивних активности на спречавању малољетничке делинквенције у основним и средњим школама у Републици Српској, полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град настављају са превентивним активностима у основним и средњим школама са циљем спречавања и сузбијања малољетничке делинквенције и других асоцијалних понашања.
        С тим у вези 12.02.2018. године, у Основној школи „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду и Основној школи „Немања Влатковић“ у Шипову од стране  Александра  Миладиновића, инспектора за полицијску обуку на Полицијској академији Министарства унутрашњих послова Републике Српске, одржано је предавање за око 250 ученика обезбједномкоришћењуинтернетаидруштвенихмрежа.
        Циљ поменутих предавања јесте да се ученицима скрене пажња на опасности са којима се могу сусрести уколико неправилно употребљавају друштвене мреже и указано им је на који начин да правилно користе Facebookи заштите свој профил како не би дошло до одређених негативности и злоупотреба од стране других лица.
        Превентивним активностима кроз едукативна предавања поред ученика, присуствовао је и наставни кадар, а све са циљем спречавања и сузбијања малољетничке делинквенције и других асоцијалних понашања
.