Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађена и одузета већа количина оружја у Броду

| Брод | Четвртак, 21. фебруар 2019.

      Полицијски службеници Полицијске станице Брод, 20.02.2019. године, на основу наредбе Основног  суда Дервента, извршили су претрес породичне куће и других просторија које користи лице Ж.Б. (1965) из Брода, приликом чега су пронашли и одузели  двије аутоматске пушке, једну полуаутоматску пушку, један пушкомитраљез, три ловачке шушке, два бибер спреја, 2.068 комада различите муниције, седаманест комада детонатрских капсли и 3,25 m спорогорећег штапина.
       Претходног дана у вечерњим часовима, пријављено је да је лице Ж.Б, у алкохолисаном стању својој супрузи  упућивало пријетње по живот. Полицијски службеници су одмах поступили по наведеном те потврдили наводе пријаве, након чега су наведено лице лишили слободе. Извршеним алкотестирањем у службеним просторијама, код лица Ж.Б. је утврђено присуство алкохола у организму од 1,63 g/kg. У вези наведеног су обавијештени и радници Центра за социјални рад у Броду.
       Против наведеног лица ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Насиље у породици или породичној заједници“ и кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или екплозивних материја“.