Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током акције због прекорачења дозвољене брзине кретања санкционисано 377 возача

| Приједор | Четвртак, 21. фебруар 2019.

     Полицијска управа Приједор у временском периоду од 13.02. до 17.02.2019. године, реализовала је  акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила и кориштења безбједносног појаса.
        Током акције укупно је контролисано 916 учесника у саобраћају а санкције су изречене за 649 учесника или 70,8 % контролисаних.
      Од укупног броја санкционисаних учесника у саобраћају, због прекршаја прекорачења дозвољене брзинекретања санкционисано је 377 возача или 58%. Oд укупног броја евидентираних прекршаја, 284 прекршаја односи се на прекорачење брзине кретања од 11 до 20 km/h, те 69 прекршаја на прекорачење брзине кретања од 21 до 30 km/h. Прекорачењем дозвољене брзине кретања преко 30 km/h почињена су 24 прекршајаа за које је предвиђена новчана казна у износу од 400,00 КМ, заштитна мјера забране управљања возилом у трајању од два мјесеца и два казнена бода.  За укупно 93 евидентирана прекршаја, поред новчане казне, прописано је изрицање заштитне мјере забране управљања моторним возилому укупном трајању од 117 мјесеци.
Због некориштења безбједносног појаса санкционисан
a су 84 учесника у саобраћају од којих 68 возача, седам сувозача  и девет путника у возилу. Због непосједовања и некориштења посебно прилагођене сједалице за дјецу, односно посебног подметача санкционисано је 18 учесника у саобраћају.
        Полицијска управа Приједор апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, те да
одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.