Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Након приjетњи извршеним претресом пронађено оружје

| Требиње | Петак, 22. фебруар 2019.

      Полицијски службеници полицијске Станице Требиње су јуче, 21.02.2019. године лишили слободе лице иницијала С.К. (1989) из Требиња, због сумње да је извршило кривично дјело „Угрожавање сигурности“ и „Прогањање“.
     Полициској станици Требиње, 21.02.2019. године, пријављено је да лице иницијала С.К. већ дужи временски период прогања и упућује ријечи пријетње према друга два лица.
      Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су исти дан лишили слободе лице иницијала С.К., те на двије локације извршили претрес куће и помоћних објеката које исти користи, у Требињу и Берковићима. Том приликом су у старој породичној кући у Берковићима пронашли и одузели шест пушака и мању количину муниције.
      Лице С.К. је уз извјештај о почињеном кривичном дјелу „Угрожавање сигурности“ и „Прогањање“, предато Окружном јавном тужилаштву у Требињу на даље поступање, док полицијски службеници Полицијске станице Берковићи настављају рад на документовању кривичног дјела „недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.