Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Теслићу једно лице смртно страдало приликом уређења пољопривредне површине

| Теслић | Петак, 22. фебруар 2019.

       На парцели приватног власништва,  у мјесту Радња Горња, подручје општине Теслић, 21.02.2019. године, пронађено је беживотно тијело лица Д.Т. (1939), које је по себи имало видне опекотине које су највјероватније настале усљед паљења корова и ситног растиња.
         Под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштава Добој, полицијски службеници Полицијске станице Теслић, заједно са инспектором за експлозивне материје и послове заштите од пожара ПУ Добој, извршили су увиђај лица мјеста.
          Истог дана, Полицијској станици Брод, око 15,20 часова, пријављено је да је у Броду, изгорио помоћни објекат власништво лица С.С. (1948). По пријави су одмах поступили полицијски службеници Полицијске станице Брод, приликом чега је утврђено да је до запаљења наведеног објекта највјероватније дошло усљед ватре која се проширила са ниског растиња.
       Пожар су локализовали припадници Територијалне ватрогасне јединице Брод, док повријеђених лица није било. Увиђај су извршили полицијски службеници Полицијске станице Брод, а о свему је обавијештен дежурни тужилац ОЈТ Добој.
       С обзиром да је сезона уређења пољопривредних површина, те да температуре које нас очекују у наредном периоду погодују изазивању и ширењу ватре, Полицијска управа Добој апелује на грађане,  да не пале ватру унутар или у близини шума или на мјестима гдје, усљед неконтролисане ватре може доћи до пожара на отвореном простору која може угрозити људске животеи имовину грађана. Такође, апелујемо да спаљивање корова чините на одговоран начин, само у вријеме повољних временских услова и на површинама које се могу контролисати.
        Напомињемо грађане да  уколико примјете неконтролисано ширење ватре о томе одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број 123 или најближу полицијску станицу на дежурни број 122.     
       Полицијска управа Добој ће, против  свих лица која буду изазвала пожар и тиме угрозила животе и здравље људи или причинила материјалну штету,предузети законом прописане мјере.