Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Смањен број кривичних дјела и прекршаја јавног реда и мира

| Мркоњић Град | Уторак, 26. фебруар 2019.

      У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 26.02.2019. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец јануар 2019. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Милан Милекић, замјеник начелника Полицијске управе Бранислав Караулац, начелник Oдјељења полиције Горан Рољић и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.
      Уводним излагањем, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић који је истакао да у јануару мјесецу 2019. године није било извршених кривичних дјела која би својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности као што су убистава и разбојништава, каони кривичних дјела у вези са отуђењем моторних возила.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, као ни саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима.
        Начелник је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 8 кривичних дјела, мање за 7 кривичних дјела или 46,7% у односу на исти период претходне године. Евидентирано је 7 кривичних дјела су из области кривичних дјела општег криминалитета и једно кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја. Сва евидентирана кривична дјела у јануару мјесецу 2019. године су и расвијетљена, те коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела, као и коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи100%.
         У јануару мјесецу 2019. године евидентирано је 11 случајева нарушавања јавног реда и мира, мање за петили 31,3% него у упоредном периоду. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 15 прекршаја, гдје се огледа смањење за пет прекршаја или 25%.Од укупног броја прекршаја седам је евидентирано у угоститељским објектима или непосредно испред угоститељског објекта, пет на улици-тргу и три на осталим мјестима.
        Што се тиче безбједности саобраћаја, начелник је истакао да је евидентирано 25 саобраћајних незгода, више за пет незгода или за 25% у односу на упоредни период. Евидентирано је смањење броја настрадалих лица за 80%. У посматраном периоду није било погинулих, као ни тешко повријеђених лица док је у упоредном периоду једно лице погинуло, а два лица су теже повријеђена гдје се огледа смањење од 100%. Лакше су повријеђена три лица гдје се такође огледа смањење и то за девет лица или 75%.