Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована појачана контрола учесника у саобраћају на подручју ПУ Зворник

| Зворник | Уторак, 26. фебруар 2019.

     На подручју Полицијске управеЗворник,у периоду од21. до 24.фебруара2019. године, полицијски службеници предузели су појачане активности са циљем контроле учесника у саобраћају,са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохолаиопојних дрогау организму.
      У овој акцији, на подручју Полицијске управеЗворник контролисано је 789учесника у саобраћају,приликом чега су евидентирана452 почињена прекршаја.Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисана су 334возача. Извршено је 320 алкотестирања, приликом чега је 45 лица санкционисано због управљања возилом под дејством алкохола. Код шест (6) возача утврђено је присуство алкохола преко 1,5 g/kg, док је један учесник одбио да се подвргне алкотестирању, због чега су лишени слободе и задржани до истрежњења или опоравка. Такође, због одбијања да се изврши тестирање на присуство опојних средстава, један учесник је санкционисан. Поред тога, евидентирана су и 72 остала прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.
       Полицијска управа Зворник апелује навозаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе али и друге учесникеу саобраћају.