Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Буди видљив, не буди фигура!

| Теслић | Уторак, 26. фебруар 2019.

     Полицијски службеници Полицијске станице Теслић, данас 26.02.2019. године, у центру Теслића,  заједно са радницима Ауто-мото друштва Теслић, спровели су превентивну акцију под  називом „Буди видљив, не буди фигура“.
     Током подјеле летака са наведеним слоганом, пјешацима је скренута пажња
се крећу по површинама намијењеним за пјешаке, да носе одјећу која је уочљива на већем одстојању, а  да ноћу и у условима смањене видљивости носе одјећу која је обиљежена материјалима или предметима који одбијају свјетлост, како би исти били лакше уочени од стране возача. Такође, грађанима је скренута пажња на забрану кретања  коловозом под дејством алкохола.
     Ради безбједнијег учешћа у саобраћају, неопходно је да возачи и пјешаци поштују правила кретања коловозом, те да у условима слабе видљивости и неповољних временских прилика, у саобраћају учествују са појачаним опрезом.
      Полицијска управа Добој апелује на грађане да се придржавају саобраћајних правила и прописа, те да у условима слабе видљивости, вожњу прилагоде условима и стању на путевима,  како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.