Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализоване акције појачане контроле у саобраћају на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Четвртак, 28. фебруар 2019.

У циљу побољшања стања безбједности саобраћаја, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су у периоду од 18.02 до 27.02.2019. године, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина, реализовали акције појачане контроле учесника у саобраћају усмјерену на контролу брзине кретања, кориштења безбједоносног појаса, кориштење сигурносне сједалице и контролу техничке исправности.

Током наведених  акције, на подручју ПУ Бијељина, укупно је контролисано 533 учесника у саобраћају, при чему је евидентирано 214 прекорачења брзине кретања, од чега 161 за прекорачење од 11 до 20 km/h, 41 за прекорачење од 21 km/h до 30 km/h и 12 за прекорачење од преко 30 km/h.

Због некориштења безбједоносног појаса санкционисано је 39 возача и сувозача док је због некориштења сигурносне сједалице санкционисано 19 возача. На линију техничког прегледа упућено је 26 возила ког којих је утврђена и техничка неисправност, код 14 возила је утврђена мања а код 12 већа техничка неисправност,  који су и искључени из саобраћаја. На лицу мјеста је санкционисано 29 возача због мање техничке неисправности. По осталим прекршајима санкционисано је 162 возача, док је укупно евидентирано 489 прекршаја из области безбједности саобраћаја.

Полицијска управа Бијељина  ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за безбједност учесника у саобраћају те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.