Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Директор полиције разговарао са будућим полицијским службеницима

| Бања Лука | Четвртак, 28. фебруар 2019.

Директор полиције Дарко Ћулум разговарао је данас са кадетима XX класе полицијске обуке о задацима које ће обављати у оквиру позива којем су се одазвали, о одговорностима које ће преузети, те о значају и функцији Полиције Републике Српске.

У свом обраћању кадетима, Директор Ћулум ставио је акценат на озбиљност и одговорност, као и велику посвећеност и професионализам који се захтијевају од полицијских службеника.  

Директор је такође говорио о приоритетима у раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске, те о одређеним пословима који се предузимају по појединим линијама рада као што су криминалитет, мигрантска криза,тероризам и други.

Он се осврнуо и на статистичке показатеље о раду Министарства у протеклом периоду,стање безбједности у Републици Српској,расвијетљена дјела по питању криминалитета с посебним освртом на крађе моторних возила, производњу и промет опојних дрога, убиства, те нарушавања јавног реда и мира.

Обраћање Директора полиције имало јевелики значај за кадете, који су на овај начин од стране руководства Полиције Републике Српске добили увид у актуелну безбједносну проблематику и стратешком начину поступања с циљем константног побољшања исте.