Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Представници МУП-а на састанку са представницима Међународног института за кривично право и људска права - Сиракуза

| Бања Лука | Петак, 01. март 2019.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске, 1. марта 2019. године, одржан је састанак са представницима Међународног института за кривично право и људска права - Сиракуза, а у вези са пројектом „Недозвољена трговина у Југоисточној Европи“, који проводи поменути Институт уз подршку партнера из Европске уније.

Пројекат „Недозвољена трговина у Југоисточној Европи“, посвећен је истраживању и изградњи капацитета у циљу јачања одговора кривичног правосуђа у области недозвољене трговине у Југоисточној Европи, поштујући приоритете и потребе земаља корисница пројекта, као и координисани регионални приступ овом сложеном феномену кривичног права.

На поменутом састанку су поред представника Института и Министарства унутрашњих послова Републике Српске присуствовали и представници Министарства правде Републике Српске и Центра за едукацију тужилаца и судија. Представљени су наредни кораци и активности на пројекту у будућем периоду, као и потребе институција корисница које се тичу области недозвољене трговине људима.