Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљена серија кривичних дјела против имовине

| Бања Лука | Недеља, 03. март 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 01. и. 02.03.2019. године расвјетлили су укупно двадесет три кривична дјела од којих су већина против имовине, извршенa у временском периоду од новембра 2018. године до фебруара 2019. године на подручју Полицијске управе Бања Лука.

Наиме због сумње да је извршио укупно једанаест кривичних дјела, од којих девет кривичних дјела „Разбојништво“, кривично дјело „Тешка крађа“ извршена на нарочито опасан или нарочито дрзак начин у покушају и кривично дјело „Обљуба над немоћним лицем“, лишен је слободе М.О. из Бање Луке.

М.О. се сумњичи да је у времену од новембра 2018. до 24. фебруара 2019. године на подручју града Бање Луке и општине Лакташи, маскиран и уз пријетњу употребе ватреног оружја, према радницама кладионица, отуђио новац у укупном износу од око 13.000,00 КМ. На основу наредбе надлежног суда, извршен је претрес стана које користи осумњичени, гдје су пронађена средстава погодна за извршење кривичних дјела као и предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Након испитивање, осумњичени је 02.03.2019. године уз извјештај о почињеним кривичним дјелима спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бања Лука.

Такође, полицијски службеници су оквиру планске акције кодног назива „Елзет“ дана 01.03.2019. године, лишили слободе П.И. из Бање Луке, осумњиченог да је  извршио дванаест кривичних дјела против имовине, од којих седам кривичних дјела „Крађа“ и пет кривичних дјела „Тешка крађа“.

П.И. се сумњичи  да је од јануара до фебруара 2019. године на подручју града Бање Луке искористио непажњу или одсуство власника и из дворишта стамбених објеката или из викендица и помоћних објеката, отуђивао разне предмете и алат, причинивши материјалну штету у износу од око 5.000,00КМ