Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Стање безбједности током спровођења референдума о опозиву начелника општине Теслић

| Теслић | Понедељак, 04. март 2019.

Процес гласања на 47 локација током спровођења референдума о опозиву начелника оппштине Теслић протекао је без угрожавања безбједносне ситуације и већих безбједносно интересантних догађаја, који би угрозили изборни процес.

Полицијској станици Теслић пријављен је један догађај приликом чега је дошло до обуставе бирачког процеса. Наиме, око 16,35 часова, у мјесту Доњи Булетић, подручје општине Теслић, забиљежен је један инцидент приликом чега је гласање прекинуто јер је наводно једно лице у гласачку кутију убацило два гласачка листића. Гласање је настављено у 17,10 часова. Такође, полицијским службеницима од стране предсједника гласачких мјеста и посматрача пријављено је да је на пет гласачких мјеста дошло до ометања процеса гласања. У свим случајевима су интеревенисали полицијски службеници. У наредном периоду полицијски службеници ће наставити даљи рад на документовању, те ће у случају утврђивања прекршајне и кривичне одговорности, бити предузете законом предвиђене мјере и радње.

Предсједница Изборне комисије за опозив начелника Н.Р. обратила се синоћ ПС Теслић са захтјевом за асистенцију полицијских службеника да удаље окупљена лица од зграде Општинске изборне комисије. Наиме, испред овог објекта, гдје се врши пребројавање гласова, синоћ око 22,00 часа, дошло је до окупљања око 150-200 грађана, којом приликом није долазило до нарушавања јавног реда и мира нити чињења кривичних дјела.     

Полицијски службеници ПУ Добој вршили су обезбјеђење бирачких мјеста док се гласачки листићи нису транспортовали до градске изборне комисије, гдје се током ноћи обезбјеђивао наведени објекат.                       

Полицијски службеници Полицијске управе Добој предузимају све мјере и радње како би безбједносна ситуација и у наредном периоду остала повољна те позивамо и апелујемо на све грађане општине Теслић на мирно и достојанствено понашање, како не би долазило до угрожавања безбједности.