Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Представници МУП-а и Републичке управе за игре на срећу о превенцији коцкања међу малољетницима

| Бања Лука | Понедељак, 04. март 2019.

Представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Републичке управе за игре на срећу разговарали су данас на састанку у Бањалуци о заједничким активностима које ће спровести у наредном периоду на територији цијеле Републике Српске, ради откривања и спречавања учешћа малољетника у играма на срећу.

На састанку је договорено да ће се у пројекат који реализују представници МУП-а Српске у основним и средњим школама, односно предавања, укључити и инспектори Републичке управе за игре на срећу, да би указали на ризике и посљедице коцкања. 

Начелник Управе полиције Републике Српске Далибор Иванић рекао је да ће полиција помоћи републичким органима да што ефикасније реализују активности на терену, те подсјетио да је Закон о играма на срећу у надлежности Министарства финансија Републике Српске и да се директан инспекцијски надзор на терену врши посредством Републичке управе за игре на срећу. 

Начелница Одјељења за инспекцијски надзорРепубличке управе за игре на срећу Марина Селак истакла је да се почетком сваке школске године повећава присуство малољетника у објектима у којима се организују игре на срећу. 

“Одлучили смо да заједно са полицијским службеницима појачамо надзор с циљем документовања прекршаја и процесуирања одговорних”, рекла је начелница Селакова. 

Подсјећамо да је Законом о играма на срећу, правном лицу које дозволи присуство малољетнику у објекту у којем се организују игре на срећу запријећена казна од 10.000 до 30.000 КМ, а одговорном у правном лицу од 2.000 до 6.000 КМ. 

Састанку су присуствовали и начелник Управе криминалистичке полиције Дарко Коврлија, директор Републичке управе за игре на срећу Младен Симић и инспектор ове управе Душко Радивојевић.