Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осумњичени да су на подручју града Приједора и мјеста Трнопоље извршили девет кривичних дјела

| Приједор | Четвртак, 07. март 2019.

      Полицијски службеници Полицијске управе Приједор предузимајући мјере и радње на расвјетљавању кривичних дјела из области имовинских деликата, извршили су криминалистичку обраду лица Ј.К. (1996) и М.Г. (2000) оба из Трнопоља, због постојања основа сумње да су на подручју града Приједора и мјеста Трнопоље извршила дeвет кривичних дјела.
      Осумњичено лице Ј.К. се терети да је дана 21.04.2015. године у Приједору од једног лица уз употребу физичке снаге отуђио женску торбу чиме је починио кривично дјело „Разбојништво“. Пет кривичних дјела „Тешка крађа“ осумњичени је извршио у мјесту Трнопоље, у временском периоду од половине мјесеца фебруара 2019. године до 04.03.2019. године, на начин да је насилно улазио у унутрашњост породичних кућа те из истих отуђио новац и разне предмете. Два кривична дјела „Крађа“ осумњичени је извршио на начин да је у унутрашњост кућа и помоћних објекат улазио кроз отворен прозор одакле је отуђио разне предмете. Кривично дјело „Оштећење и одузимање туђе ствари“ починио је на начин да је одузео путнички аутомобил марке „
Volvo“ приватног власништва,који је неовлаштено употребио за вожњу и превоз отуђених предмета те том приликом на истом причинио материјалну штету. Осумњичено лице М.Г. се терети као саучесник у извршењу наведених кривичних дјела. Дио отуђених предмета је пронађен и биће враћени власницима.
      Материјална штета причињена извршењем наведених кривичних дјела износи око 14.000,00 КМ.

      О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, уз чију сагласност су предузете потребне мјере и радње, а након комплетирања и документовања предмета, осумњичено лице Ј.К. је уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу, предато у надлежност дежурном тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Приједор, на даље поступање, док је лице М.Г. након криминалистичке обраде отпуштен из службених просторија.