Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

У Приједору и Козарској Дубици одржана предавања на тему превенција негативности кориштења друштвених мрежа

| Приједор | Четвртак, 14. март 2019.

      Полицијски службеници Управе за полицијску обуку Бања Лука и Полицијске управе Приједор у Дому културе у Козарској Дубици и ЈУ Средњошколски центар у Приједору, одржали су едукацију ученика о превенцији негативности друштвених мрежа за ученике основних и средњих школа.
    
Током предавања ученици су упознати о безбједносним ризицима и опасностима кориштења друштвених мрежа, гдје им је предочено пожељно и подразумјевано понашање на интернету, како да заштите властите активности током кориштења друштвених мрежа и начин реаговања на безбједносне инциденте на друштвеним мрежама. Упознати су како да користе „Facebook“ и „Instagram“ a tакође им је указано на то, како да  препознају разне облике узнемиравања те да науче како да у тим случајевима реагују.
     Циљ едукације јесте подизање свијести о безбједносним ризицима и опасностима кориштења друштвених мрежа а како би се предупредиле евентуалне негативности.   
      Полицијска управа Приједор ће и у наредном периоду наставити са предавањима на тему малољетничке делинквенције, вршњачког насиља као и превенцији негативности друштвених мрежа.