Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности у фебруару мјесецу задовољавајуће

| Мркоњић Град | Петак, 22. март 2019.

      У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 22.03.2019. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец фебруар 2019. године. Конференцији су присуствовали замјеник начелника Полицијске управе Бранислав Караулац, начелник Oдјељења полиције Горан Рољић и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.
      Уводним излагањем, присутнима се обратио замјеник начелника Полицијске управе Мркоњић Град Бранислав Караулац који је истакао да у фебруару мјесецу 2019. године није било извршених кривичних дјела која би својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности као што су убистава и разбојништава, каони кривичних дјела у вези са отуђењем моторних возила.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, као ни саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима.
      Замјеник је додао да су у току мјесеца фебруара на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град евидентирана 44 мигранта, те да полицијски службеници предузимају низ превентивних и оперативних мјера и радњи како би се ова појава држала под контролом,  овом приликом апелујемо на грађане да у случају запажања сумњивих лица која асоцирају на мигранте о томе одмах обавијесте ову Управу лично или бесплатним позивом на број „122“.
      Караулац је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 13 кривичних дјела, што је на истом нивоу као и претходне године. Сва евидентирана кривичних дјела су из области кривичних дјела општег криминалитета. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи84,61%,а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи71,43%.
      У фебруару мјесецу 2019. године евидентирано је 12 случајева нарушавања јавног реда и мира, мање за једно нарушавањеили 7,7% него у упоредном периоду. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 15 прекршаја, гдје се огледа смањење за 1 прекршај или 6,3%.Од укупног броја прекршаја 6 је евидентирано на улици-тргу, 4 у угоститељским објектима или непосредно испред угоститељског објекта и 5 на осталим мјестима.
       Што се тиче безбједности саобраћаја, замјеник начелника је истакао да су евидентиране 23 саобраћајне незгоде, више за 12 незгода у односу на упоредни период. У посматраном периоду није било погинулих, као ни тешко повријеђених лица док је у упоредном периоду једно лице теже повријеђено. Лакше је повријеђено 5 лица, више за 2 лица или 66,7%  у односу на упоредни период.