Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Језеру расвијетљено кривично дјело „Тешка крађа“

| Језеро | Понедељак, 25. март 2019.

Полицијски службеници Полицијске станице Језеро, 22.03.2019. године, на основу оперативног рада на терену и прикупљених информација, по сазнању да је извршено кривично дјело, пронашли су и лишили слободе лица А.С.(1997), А.Џ. (1996) и М.М. (1991) из Травника, осумњиченa да су извршила кривично дјело „Тешка крађа“. Иначе, ради се о лицима вишеструким повратницима у чињењу кривичних дјела.
      Наиме, полицијски службеници Полицијеске станице Језеро, 22.03.2019. године, око 04,00 часа, приликом редовног обиласка станичног подручја, у улици Ново Насеље, општина Језеро, примјетили суотворена врата маркета приватно власништво. О свему обавијештен власник маркета који је пријавио да му је том приликом из маркета отуђеновише боксова цигарета различитих произвођача и одређена количина алкохолног пића, чиме му је причињена је материјална штета  у износу од око 6.000,00 КМ.
      На лицу мјеста догађаја извршен је увиђај,а на основу оперативног рада на терену и прикупљених информација и трагова са лица мјеста дошло се до сазнања да су извршиоци наведеног кривичног дјела А.С.(1997), А.Џ. (1996) и М.М. (1991) из Травника, који су
у сарадњи са ПС Травник лишени слободе.
     О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичена лица након завршене криминалистичке обраде отпусте на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за кривично дјело „Тешка крађа“.
       Полицијски службеници настављају рад на утврђивању да ли се наведена лица могу довести у везу и са другим кривичним дјелима Тешке крађе извршеним на подручју других градова Републике Српске и Босне и Херцеговине.