Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Дан отворених врата у Управи за полицијску обуку

| Бања Лука | Уторак, 26. март 2019.

Управа за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова  Републике Српске,  поводом обиљежавања 4. априла - Дана полиције Републике Српске,организовала је данас Дан отворених врата у оквиру којег су се студенти, ђаци основних и средњих школа и дјеца из предшколских установа у Бањалуци, упознали о раду и начину школовања полицијских службеника, те дијелу њихове опреме.
      Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман рекао је да је циљ ове манифестације унапређење и развијање односа са грађанима, те да многа истраживања показују да је та сарадња на врло високом нивоу, а да је циљ да се она и побољша.
      Начелник Шикман је истакао да су добри односи са грађанима један од најбољих гараната безбједности лица и имовине, што је основни задатак полиције.

      Поред упознавања са дијелом опреме и наставних средстава за обуку полицајаца, као и са полигоном безбједне вожње и симулатором за везивање сигурносног појаса, данас су припадници Специјалне антитерористичке јединице гостима показали вјежбе са службеним псима.
       У оквиру Дана отворених врата посјетиоци су погледали сталну Музејску поставку МУП-а Републике Српске.