Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Активности Полицијске управе Мркоњић Град поводом Дана полиције

| Мркоњић Град | Петак, 29. март 2019.

     Поводом обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град,  данас 29.03.2019. године, настављају са активностима „Дана отворених врата“ у свим полицијским станицама у саставу Управе.
     Припадници Полицијске управе Мркоњић Град данас су упознали малишане Основне школе „Вук Караџић“ Језеро,Основне школе „Немања Влатковић“ Шипово и Основне школи „Раде Марјанац“ у мјесту Стројице, општина Шипово, са начинима и методама полицијског дјеловања, као и са материјално-техничким средствима која се користе током обављања редовних полицијских задатака.
      Циљ активности јесте да се ученицима на овај начин приближи рад полиције, као и да се изгради што бољи однос полиције са грађанима.
      Такође, полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, 29.03.2019. године  у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске у Бањалуци добровољно су даровали крв у оквиру акције коју традиционално организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске.
        На овај начин полицијски службеници показали су висок степен професионализма и спремности за пружање помоћи у свим ситуацијама, као и своју хуману улогу у друштву.