Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач у посјети Зворнику

| Бања Лука | Петак, 29. март 2019.

    Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач посјетио је данас Град Зворник, гдје се састао са руководством Полицијске управе Зворник, те обишао реконструисани објекат Полицијске управе.
     Министар Лукач је изразио задовољство завршеним радовима на реконструкцији зграде у којој је смјештена ова полицијска управа, чиме су створени адекватни услови за рад полиције. Он је рекао да је Министарство у ову реконструкцију уложило око 300.000 КМ.
      Министар
је, такође, нагласио да су припадници ове Управе оправдали повјерење, односно одржали и одржавају повољно стање јавног реда и мира, с обзиром да на овом подручју гравитира већи број општина и скоро 150.000 становника, те да се ради о вишенационалној средини у којој у скорије вријеме нису забиљежени инциденти у вези са националном или вјерском нетрпељивошћу.
Министар Лукач је нагласио и да је степен криминалитета на подручју ПУ Зворник у паду, те да је степен расвјетљености кривичних дјела већи него у претходном периоду, што, такође, показује добре резултате рада полицијских службеника.
      По завршетку посјете ПУ Зворник, министар Лукач се састао и са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем.