Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због спречавања службеног лица у вршењу службене радње

| Градишка | Понедељак, 01. април 2019.

     Полицијски службеници Полицијске у станице Градишка, 31.03.2019. године, лишили су слободе Б.Ј. (1989) из Шапца, због сумње да је извршио кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.
     Наиме, током обављања редових послова и задатака, полицијски службеници су у мјесту Брестовчина,општина Градишка,  уочили и зауставили путнички аутомобим марке „Peugeot“, због почињеног прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, а којим је управљала М.Ђ. (1984) из Козарске Дубице.
     Током предузимања мјера и радњи у циљу санкционисања уоченог прекршаја, са мјеста сувозача изашао је Б.Ј. који је почео да вријеђа и омета полицијске службенике, те се оглушио на законито издато наређење да престане са чињењем прекршаја, након чега је физички напао на полицијске службеника, нанио им повреде, због чега је лишен слободе.
      Извршеним алкотестирањем утврђено је присуство алкохола у организму, о свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштав Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, достави извјештај против Б.Ј. за кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.
Рад на комплетирању прекршаја и кривичног дјела је у току.