Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Брзом и ефикасном реакцијом полицијских службеника расвијетљена ,,Тешка крађа“, материјална штета око 370.000,00 америчких долара и око 65.000,00 еура

| Градишка | Понедељак, 01. април 2019.

      Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, захваљујући брзој реакцији полицијских службеника, након сазнања да је извршено кривично дјело ,,Тешка крађа“, 31.03.2019. године, идентификовали су и лишили слободе лице М.М. (1980) из Градишке.
      Наиме, Полицијској станици Градишка, 30.03.2019. године, око 16,30 часова, оштећена је пријавила да је уназад мјесец дана, из подрумских просторија у кући становања  у Улици Зијаха Зије Диздаревића, општинаГрадишка, отуђен већи износ новца и одређена количина златног накита.
     Поступајући по наведеној пријави,а на основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи, полицијски службеници Полицијске управе Градишка,  дошли су до сазнања да је М.М. (1980) из Градишке, отуђио новац у износу од око 370.000,00 америчких долара и око 65.000,00 еура, те одређену количину златног накита.
     На основу наредбе надлежног суда, извршен је претрес куће становања и пратећих објеката које користи лице М.М. у Улици  Атифа Топића, општина Градишка, којом приликом су пронађени и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку (новац и златни накит).
       О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се М.М. након испитивања, отпусти на слободу, а да се по комплетирању и документовању предмета против исте надлежном тужилаштву достави извјештај за кривично дјело ,,Тешка крађа“.