Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Бања Лука у марту 2019. године усљед немарног понашања евидентирано 89 пожара

| Бања Лука | Уторак, 02. април 2019.

     Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, у мјесецу марту 2019. године, у сарадњи са надлежним ватрогасним службама поступили су по 89 пријава грађана да је дошло до пожара гдје је ватра у 58 случаја захватила шумски комплекс, коров, ниско растиње, суву траву и у 31 случај објекте. Пожари су локализовани, четири лица су задобила повреде, а извршеним увиђајем констатовано је да су изазвани немарним понашањем и да је причињена знатна материјална штета.
       Полицијска управа Бања Лука, с обзиром на тренутне температуре које погодују изазивању и ширењу ватре, апелује на грађане, пољопривреднике и шумске раднике, да не пале ватру унутар или у близини шумских комплексаи засада или на мјестима гдје, усљед неконтролисане ватре, може доћи до шумског пожара и пожара на отвореном простору који могу угрозити људске животеи имовину грађана.
       Подсјећамо грађане да уколико примјете неконтролисано ширење ватре о томе одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број -123 или најближу полицијску станицу на дежурни број - 122. Полицијска управа Бања Лука ће, у оквиру својих овлашћ
ења, предузети законом прописане мјере против  свих лица која буду изазвала пожар и тиме угрозила животе и здравље људи или причинила материјалну штету.