Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Полицијска управа Требиње обиљежила Дан полиције Републике Српске

| Требиње | Уторак, 02. април 2019.

      Полицијска управа Требиње је данас, 02. априла 2019. године. обиљежила Дан полиције Републике Српске, служењем парастоса за 30 погинулих припадника Центра јавне безбједности Требиње, који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.
     Начелник Полицијске управе Требиње је овом приликом истакао: „ Хвала вам свима што сте дошли да заједно обиљежимо 27 година постојања полиције Републике Српске. Поводом Дана полиције Републике Српске обишли смо и запалили свијеће на гробовима наших погинулих колега, који су заједно са Војском Републике Српске створили Републику Српску. Њих не желимо и никада не смијемо да заборавимо.
      Полицијска управа Требиње је у оквиру обиљежавања Дана полиције организовала и „Дан отворених врата“, акцију добровољног даривања крви, низ предавања за основце и средњошколце с намјером да их подучимо негативним странама употребе опојних средстава, као и како да што безбједније учествују у саобраћају. Нису заборављени ни пензионисани радници, од којих смо сви учили посао.
      Морам да истакнем да са тренутом структуром мојих сарадника је задовољство радити. Своје послове обављају професионално, што се може закључити из резултата који су иако је тек почетак године, значајни, нпр. одузето је више од 19 000 паклица цигарета, чија се тржишна вриједност процјењује на око 45 000КМ, лишили смо слободе 98 миграната, одузето је и 244 600 грама опојне дроге марихуане, уз све ове активности и стање безбједности је одржано на високом нивоу.
      Искористићу прилику и да се свима захвалим на сарадњи, прије свега грађанима и локалним заједницама са жељом, да је сваким даном још више унапријеђујемо на обострано задовољство.“