Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Парастосом и полагањем вијенаца у част погинулих и несталих припадника Полиције обиљежен Дан полиције у Полицијској управи Бања Лука

| Бања Лука | Четвртак, 04. април 2019.

    Служењем парастоса, полагањем вијенаца и паљењем свијећа на спомен плочи, данас 4.4.2019. године, испред Полицијске управе Бања Лукаобиљежен је 4. април - Дан полиције Републике Српске, а минутом ћутања одата је почаст погинулим и несталим припадницима Полиције Републике Српске у протеклом Одбрамбено- отаџбинском рату.
    Вијенце је у име Полицијске управе Бања Лука положилило руководство Управе, а затим су вијенце положили и делегације Полицијске управе Градишка, Полицијске управе Приједор и Борачке организације Града Приједор. Овом свечаном чину су присуствовали и чланови породица погинулих и несталих бораца и велики број колега који су на спомен обиљежје  положили цвијеће и запалили свијеће.
    Обиљежавање 4. априла- Дана полиције парастосом и полагањем вијенаца у част припадника полиције је прешло у традицију са циљем да се њихова жртва за слободу Републике Српске никада не заборави.
      Дан полиције, на исти или сличан начин, скромно и достојанствено обиљежен је и у другим организационим јединицама Управе у којима су постављена спомен обиљежја погинулим и несталим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Срспске.