Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Полицијској управи Градишка одата почаст погинулим припадницима МУП-а Републике Српске

| Градишка | Четвртак, 04. април 2019.

     Полицијска управа Градишка, данас, обиљежила је 04. април – Дан полиције Републике Српске, аслужењем парастоса, полагањем вијенаца и паљењем свијећа, испред спомен плоче одата је почаст погинулим припадницима у претходном отаџбинском рату као и преминулим припадницима након рата.
     Замјеник начелника Полицијске управе Градишка Жељко Пузић, у обраћању новинарима, истакао је да је данас  27 година од оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске, те поводом тога Полицијска управа Градишка, у складу са својим могућностима и на пригодан начин обиљежава Дан полиције. Сходно томе, служењем помена и паљењем свијећа, испред спомен плоче у просторијама Полицијске управе Градишка, одата је почаст за 19 погинулих припадника Полицијске управе Градишка у претходном отаџбинском рату који су дали животе за данашњу слободу и за постојање Министартва унутрашњих послова Републике Српске, као и за 6 преминулих припадника ове Управе након рата, и тиме нас задужили  за будућност, те остаје наша обавеза да се на данашњи дан присјетимо настрадалих колега.
     
Такође, након служења помена и полагања вијенца, у просторијама Полицијске управе, организован је и пријем за породице погинулих полицајаца, као и за пензионисане припадника ове Управе који су свој радни вијек провели у полицији, истичући да њих не смијемо никад да заборавимо.
У протеклом периоду поводом Дана полиције, Полицијска управа Градишка спровела је низ активности, као што су едукативна предавања за ученике основних и средњих школа, као и дјецу предшколског узраста, затим ,,Дан отворених врата“ испред Полицијске управе за дјецу нижих разреда основних школа, а такође је организована и акција добровољног даривања крви, којом приликом је 36 припадника Полицијске управе Градишка добровољно даровало крв и тиме показало висок степен хуманости.
     
Дан полиције, на исти или сличан начин, скромно и достојанствено обиљежен је и у Полицијској станици Србац.