Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

И у Фочи свечано обиљежен Дан полиције

| Фоча | Четвртак, 04. април 2019.

      Припадници Полицијске управе  Фоча су данас 04.04.2019.године поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске, у присуству породица погинулих припадника Полицијске управе Фоча који су живот изгубили у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату,  прислужили свијеће испред спомен плоче у згради Управе и на тај начин одали почаст нашим погинулим припадницима.
      Исти дан у нашој Управи уприличен је и пријем пензионисаних припадника нашег Министарства са подручја ПУ Фоча гдје им се обратио замјеник начелника Раденко Васиљевић и свима пожелио добродошлицу и упутио честитке поводом Дана полиције. Пензионисаним колегама је поручено да они нису заборављени и смо им захвални што су свој радни вијек провели у полицији.
       Замјеник начелника је у обраћању медијима истакао да је претходних дана, поводом обиљежавања Дана полиције, на подручју свих станица које се налазе у саставу Полицијске управе Фоча, спроведено низ активности као што су Дан отворених врата, едукативна предавања за најмлађе суграђане, акција добровољног давања крви и слично. Циљ оваквих догађања јесте да се очува и на већи ниво подигне сарадња са грађанима и локалном заједницом, те да изгради још веће  повјерење и сигурност између полиције и грађана.
      Такође је истакао да је у току реконструкција зграде Полицијске управе у Фочи, који финансира Министарство унутрашњих послова Републике Српске и да је она веома значајна за нас јер ће нам унаприједити извршавање редовних и ванредних послова и задатака.