Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Источно Сарајево обиљежила Дан полиције Републике Српске

| Источно Сарајево | Четвртак, 04. април 2019.

      Поводом 4. априла - Дана полиције Републике Српске полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево данас су одали почаст за 136 погинулих припадника Управе у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.
      Након служења парастоса и паљења свијећа у Храму Успења Пресвете Богородице у Палама, положени су вијенци на сва спомен-обиљежја у свим организационим јединицама Управе.
       Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић је у обраћању медијима истакао да је Полицијска управа Источно Сарајево поводом обиљежавања 27. година постојања полиције Републике Српске реализовала низ активности, са циљем унапређења сарадње са грађанима, локалним заједницама и другим институцијама, почев од акције добровољног даривања крви, Дана отворених врата за дјецу школског и предшколског узраста, те концерт Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске и турнир у малом фудбалу.
       Стање безбједности на подручју ПУ Источно Сарајево замјеник Кушић оцијенио је као задовољавајуће, истичићи да ће полицијски службеници предузимати и у наредном периоду све мјере из своје надлежности да се такво стање и одржи, али и унаприједи.
        Честитке поводом Дана полиције замјеник Кушић упутио је свим припадницима МУП-а Републике Српске.