Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

По акценту акције прекршајне санције изречене за 266 возача

| Приједор | Петак, 05. април 2019.

      Полицијска управa Приједор у периоду од 29.03. до 31.03.2019. године, реализовала је регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања возила и утврђивање алкохолисаности возача.
      Током акције укупно су контролисана 674 учесника у саобраћају, а прекршајне санкције изречене су за 376 или 55,7%. Од укупног броја, због прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања санкционисано је 227 возача, због управљања возилом под утицајем алкохола 39, док је због осталих прекршаја санкционисано 110 учесника у саобраћају.
       Од укупног броја евидентираних прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, због прекорачења брзине од 21 до 30 km/h санкционисано је 40 возача те 20 возача због прекорачења брзине кретања преко 30 km/h. Том приликом возачима је поред новчане казне изричено 60 заштитних мјера забране управљања моторним возилому укупном трајању од 80 мјесеци.
       Приликом контроле психофизичког стања возача са акцентом на спречавање учествовања у саобраћају под дејством алкохола санкционисано је 39 возача.  Према 14 возача примјењена је мјера задржавања до отрежњења у полицијским станицама у трајању до 12 часова. Због утврђене концентрације алкохола у организму у количини преко 1,5 g/kgзадржано је 12 возача и два возач због одбијања алкотестирања. Изречене су 23 заштитне мјере забране управљања моторним возилом у трајању од 37 мјесеци.
       Полицијска управа Приједор апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, прилагоде брзину условима на путу, не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у сaобраћају.