Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач отворио радионицу о превенцији радикализма, насилног екстремизма и тероризма

| Бања Лука | Петак, 19. април 2019.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач отворио је данас у Бањалуци радионицу на тему Превенција радикализма, насилног екстремизма и тероризма - институционални приступ Владе Републике Српске“.
        Министар Лукач је рекао да Министарство унутрашњих послова Републике Српске, у посљедње вријеме, држи под контролом дешавања у вези са борбом против тероризма и екстремизма, те размјењује информације о потенцијалним терористима са другим полицијско-обавјештајним агенцијама у БиХ.
       Министар Лукач је подсјетио да је Влада Републике Српске 2016. године усвојила Акциони план за борбу против екстремизма и тероризма и исте године формирала Координационо тијело за надзор над спровођењем овог плана на чијем је челу представник из МУП-а Републике Српске.
      Такође, министар је навео да МУП Републике Српске на овај начин даје свој допринос и великој свјетској коалицији за борбу против екстремизма и тероризма.
       Ова радионица, на којој учествују представници институција Републике Српске, организована је са циљем јачања хармонизованог и свеобухватног приступа у превенцији и борби против тероризма и екстремизма.