Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

ОПРЕЗ ВОЗАЧИ – Повећан број мотоцилиста на путевима

| Добој | Субота, 20. април 2019.

    Полицијски службеници Полицијске управе Добој, данас 20.04.2019. године, заједно са припадницима Ауто-мото друштва Добој и члановима мото клубовa  „Добој“ и „Black Adders“ из Добоја и мото клубом „Безбједност“ из Бањалуке, организовали су превентивну акцију у саобраћају, са циљем скретања пажње возачима да својим одговорним понашањем у саобраћају допринесу безбједности мотоциклиста на путевима.
       Након окупљањаиспред Храма Рођења Пресвете Богородице у Добоју, полицијски службеници су заједно са члановима мото клубова на више локација у граду дијелили промотивни материјала те савјетовали возаче да обрате пажњу на мотоциклисте, којих је све више у саобраћају због повољних временских услова.  
      Истог дана, за будуће возаче, у просторијама Ауто-школе „Сигнал“, одржана  су предавања на тему „Безбједност мотоциклиста у саобраћају“.
       Током прошле године на подручју града Добоја у саобраћајним незгодама је учествовало 17 возача мотоцикла, од којих је пет смртно страдало, шест возача је задобило тешке а девет лаке тјелесне повреде. Током текуће 2019. године, није било евидентираних саобраћајних незгода са смртно страдалим и теже повријеђеним мотоциклистима.
      Такође, сличне активности у наредном периоду планиране су и на подручју свих полицијских станица које су у надлежности наше Управе.
      Имајући у виду да су мотоциклисти угроженија категорија учесника у саобраћају, а на шта утичу како околности непрописног понашања самих мотоциклиста али и других учесника према њима, полицијски службеници организоваће низ превентивних и репресвних акција, све у циљу повећања укупног стања безбједности саобраћаја на путевима који су у оперативној надлежности ПУ Добој.
      Циљ наведених  активности је првенствено повећање безбједности возача мотоцикла и мопеда у саобраћају, односно смањење броја погинулих и тешко повријеђених мотоциклиста, као и лица која се превозе на истима.
      Апелујемо на све возаче да се придржавају законских прописа, да одговорним понашањем воде рачуна о безбједности свих учесника у саобраћју и тиме спријече могуће посљедице.