Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда успјешно обезбјеђена 24 јавна окупљања, пронађена дрога и лица за којима је расписана потрага

| Бања Лука | Понедељак, 22. април 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука на подручју града Бање Лука, у времену од 19-21.04.2019. године, успјешно су обезбједили двадесет четири јавна окупљања, oдносно културно спортске манифестације, на којима није евидентирано нарушавање јавног реда и мира као ни извршење кривичних дјела која би изазвала узнемиреност.

Шест лица је лишено слободе и испитано на околности посједовања опојне дроге (марихуане, спид, екстази), три лица су лишена слободе на основу расписаних потрага, а шест лица је лишено слободе због вожње под утицајем алкохола.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, предузели су и низ других мјера и радњи у којима су санкционисанa лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру РС и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и у наредном периоду наставиће се са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи.

Такође, полицијски службеници су на подручју Полицијске управе Бања Лука, извршили увиђај у укупно четрдесет седам саобраћајних незгода у којима је пет лица задобило лакше, а три лица теже повреде.

Полицијска управа Бања Лука апелује на све возаче да се придржавају законских прописа, да одговорним понашањем воде рачуна о безбједности свих учесника у саобраћају и тиме спријече могуће посљедице.