Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осумњичени за убиство полицајца биће данас предат Републичком тужилаштву

| Бања Лука | Понедељак, 22. април 2019.

      Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас ће у току дана поднијети извјештај Републичком јавном тужилаштву, Посебно одјељење за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала против М.Ш. из Приједора због постојања основа сумње да је починио Тешко убиство“ на штету полицијског службеника Слађенка Тубина и кривично дјело „Убиство у покушају“ на штету своје супруге.
      Подсјећамо, Станичном одјељењу полиције Љубија јуче, 21.априла у 18,55 часова пријављено је да је у Горњој Равској лице М.Ш. нанио убодне ране у предјелу леђа свом оцу В.Ш.. На лице мјеста упућен је полицијски службеник СОП Љубија Слађенко Тубин,  којег је по доласку пред породичну кућу, у унутрашњости исте, осумњичени М.Ш. ранио пуцајући из ловачке пушке. Том приликом Тубин је задобио тјелесне повреде у приједјелу горњег дијела тијела (абдомена), након чега је возилом Службе хитне помоћи превежен у Општу болницу Приједор.
      Око 19.25 часова М.Ш. је лишен слободе од стране полицијских службеника ПУ Приједор, и спроведен у просторије ПУ Приједор. Он ће данас уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предат Републичком тужилаштву у Бањалуци.
      Полицијски службеник Слађенко Тубин преминуо је данас око 01.00 час у Општој болници Приједор.
      Све даље мјере и радње полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет и ПУ Приједор опредузимаће под надзором Републичког јавног тужилаштва.