Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Екипа саобраћајне секције из Брода освојила прво мјесто на квалификационом такмичењу из познавања саобраћајних правила и прописа

| Брод | Понедељак, 22. април 2019.

      На квалификационом такмичењу у знању из области саобраћаја као и управљању бициклом на полигону спретности, које је 20. априла ове године одржано у Основној школиСвети Сава“ у Броду, екипа саобраћајне секције из Основне школе „Свети Сава“ Брод освојила је прво мјесто и тиме стекла  право учешћа на  републичком такмичењу које ће 30. и 31. маја 2019. године, бити одржано у Бањи Врућици, општина Теслић.
      Осим у екипној конкуренцији,чланови саобраћајне секције Основне школе „Свети Сава“ Брод остварили су и значајне резултате у појединачној конкуренији.
     У конкуренцији дјевојчица треће мјесто заузела је Јосић Марина из Основне школе „Лијешће“, друго мјесто Ивановић Ивона из ОШ "Свети Сава" из Брода и прво мјесто Гавриловић Јована такође из ОШ "Свети Сава" из Брода. У конкуренцији дјечака друго мјесто заузео је Ракић Владимир из ОШ "Свети Сава" из Брода, док је прво мјесто заузео Ђукић Његош такође из ОШ "Свети Сава" из Брода.
     Саобраћајна секција Основне школе „Свети Сава“ Брод, коју у претходних неколико година успјешно води помоћник командира Полицијске станице Брод Жељко Шаиновић, остварила је значајне резултате и на претходним такмичењима, у екипној и појединачној конкуренцији.
     Након одржаног такмичења, дјеци  која су дошла из других школа омогућена је вожња моторног возила на тренажеру те управљање четвороциклом на полигону.
      Наведено такмичење одржано је у организацији Ауто-мото друштва Брод и Основне школе „Свети Савa“
Брод.