Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

По акценту акције прекршајне санције изречене за 451 возача

| Приједор | Уторак, 23. април 2019.

      Полицијска управa Приједор у периоду од 18.04. до 21.04.2019. године, реализовала је регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања возила и утврђивање алкохолисаности возача.
     Током акције укупно је контролисано 910 учесника у саобраћају, а прекршајне санкције изречене су за 577или 63,4%. Од укупног броја, због прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања санкционисано је 392 возача, због управљања возилом под утицајем алкохола 59, док је због осталих прекршаја санкционисано 126 учесника у саобраћају.
     Од укупног броја евидентираних прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, због прекорачења брзине од 21 до 30 km/h санкционисано је 68 возача те 40 возача због прекорачења брзине кретања преко 30 km/h. Том приликом возачима је поред новчане казне изричено 108 заштитних мјера забране управљања моторним возилому укупном трајању од 148 мјесеци.
      Приликом контроле психофизичког стања возача са акцентом на спречавање учествовања у саобраћају под дејством алкохола санкционисано је 59 возача. Због утврђене концентрације алкохола у организму у количини преко 1,5 g/kg, према 17 возача примјењена је мјера задржавања до отрежњења у полицијским станицама у трајању до 12 часова. Изречена је 31 заштитна мјера забране управљања моторним возилом у трајању од 48 мјесеци.
       С обзиром на период предстојећих празника те повећане фреквенције саобраћаја, Полицијска управа Приједор апелује на возаче да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, прилагоде брзину условима на путу, не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у сaобраћају.
      Полицијски службеници Полицијске управе Приједор и у наредном периоду наставиће са континуираним активностима усмјереним на контролу исанкционисање ових али и осталих прекршаја у области безбједности саобраћаја с циљем смањења броја саобраћајних незгода и унапређења стања у области безбједности саобраћаја.