Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полазници Високих студија безбједности и одбране (ВСБО) у посјети МУП-у Српске

| Бања Лука | Уторак, 23. април 2019.

       Директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум поздравио је данас полазнике 8. класе Високих студија безбједности и одбране (ВСБО) који бораве на студијском путовању у Републици Српској.
Директор Ћулум упознао је полазнике Високих студија са стањем безбједности на подручју Републике Српске, као и приоритетима у раду Министарства унутрашњих послова. На састанку се разговарало и о искуствима у вези са спречавањем тероризма и посљедицама мигрантске кризе, као и мјерама које Полиција Републике Српске предузима на том пољу. Једна од тема је била и организација Полиције, као и активности у вези са подмлађивањем кадра и стручне обуке истог.                                                                                                            
        У оквиру своје посјете Министарству унутрашњих послова Републике Српске,
полазници 8. класе Високих студија безбједности и одбране посјетили су данас Управу за полицијску обуку, гдје им је представљен рад ове Управе.
       Иначе, Високе студије безбједности и одбране представљају организациону цјелину у оквиру Школе националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника Министарства одбране Републике Србије.