Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Директор Ћулум oдао почаст страдалом полицијском службенику Тубину

| Бања Лука | Уторак, 23. април 2019.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум данас је са начелником Полицијске управе Приједор Сретојeм Вујановићeм посјетио породицу настрадалог полицијског службеникаСлађенка Тубина и истакао да за Министарство унутрашњих послова Републике Српске не постоји тежа ситуација од ове када настрада полицијски службеник на извршењу редовних послова и задатака.

Ово је велики губитак за породицу, за МУП, поготово за Полицијску управу Приједор и Станично одјељење Љубија, у којима је наш покојни колега радио, рекао је директор Ћулум
Он је додао да је за посљедњих пет година и четири мјесеца било 245 напада на полицијске службенике МУП-а Републике Српске. 

Од тога, 188 полицијских службеника је лакше повријеђено, 12 теже и, нажалост, два су настрадала у извршавању полицијских послова и задатака, навео је директор Ћулум. 

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић рекао је да је настрадали Слађенко Тубин био храбар и одважан полицијски службеник и да Полицијска управа Приједор трпи ненадокнадив губитак. 

Полицијски посао је сложен и, нажалост, дешавају се ситуације које не можемо избјећи, а у наредном периоду покушаћемо предузети мјере из наше надлежности да што више умањимо евентуалне посљедице по полицијске службенике, најавио је начелник Вујановић. 
Полицијски службеник Слађенко Тубин подлегао је повредама од које је задобио приликом интервенције,када је њега у недјељу, 21. априла, увече у Горњој Равској пуцало лице М.Ш.