Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Џеп“ резултирала идентификовањем осумњичених који су онеспособљавали систем електронске заштите артикла те их отуђивали

| Бања Лука | Сриједа, 24. април 2019.

     У заједничким, планским и координисаним активностима полицијских службеника Полицијске управе Бања Лука, с циљем расвјетљавања кривичних дјела „Крађа“  извршених на подручју града Бање Луке, идентификовани су и испитани З.В. и С.Д. обоје из Сарајева.
      Наиме, лица се сумњиче да су од јануара до априла 2019. године, извршили за сада утврђених пет кривичних дјела „Крађа“, на штету власника продавница спортских опрема у робној кући и тржним центрима на подручју Бање Луке.
      Осумњичени су заједно, погодним средством, онеспособљавали систем електронске заштите артикла, одјевних предмета, а затим их отуђивали, након чега су се враћали у Сарајево, гдје су их даље продавали, причинивши укупну материјалну штету власницима у износу од око 5.400,00 КМ. 
      О наведеним сазнањима, упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против осумњичених за кривична дјела „Крађа“ и да се настави са
предузимањем мјера и радњи са циљем утврђивања да ли се могу довести у везу и са другим извршеним кривична дјела против имовине.