Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У првом тромесечју Полицијска управа Бијељина остварила боље резултате у борби против свих видова општег криминалитета у односу на упоредни период

| Бијељина | Сриједа, 24. април 2019.

     У просторијама Полициске  управе Бијељина, одржана је данас конференција о резултатима рада за прва три мејсеца текуће године. На конференцији је речено да су Министарство унутрашњих послова Републике Српске и Полицијска управа Бијељина током анализираног периода јануар-март 2019. године, предузели значајне активности у циљу успостављања ефикасног система у борби против свих видова криминалитета,а као резултат је евидентирано смањење броја кривичних дјела од око 8%.
     Извршењем задатака из своје надлежности остварени су повољни услови ка повећању успјешности у откривању кривичних дјела на подручју наше Управе и смањењу нарушавања јавног реда и мира за 30%.
     У првом тромесечју на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина, евидентирано је укупно 229 кривичних дјела што је за око 8%  мање у односу на упорени период 2018. године. Надежним тужилаштвима поднесено је 215 извјештаја којима је пријављено 195 лица. Коефицијент укупне расвјетљености кривичних дјела износи око 72%.
      У прва три мјесеца текуће године, остварени су бољи резултати у борби против свих видова општег криминалитета, у односу на исти период 2018. године, а повећан је и проценат расвјетљеност.Евидентирано је 17% више расвјетљених кривичних дјела по непознатом починиоцу у односу на исти период претходне године, као и мање дјела општег криминалитета.
     На подручју које оперативно  покрива Полицијска управа Бијељина, у три мјесеца евидентирано  је  укупно 530 миграната који су илегално прешли границу.
     Највише миграната је евидентирано из Пакистана (294), док је из Авганистана евидентирано 63 лица, затим из Ирана, Ирака, Сирије, Алжира и Марока. Нема евидентираних кривичних дјела ни прекршаја које су починили мигранти.
      На конференцији је апеловано да грађани  поведу рачуна о заштити своје имовине и да је не остављају необезбјеђену. У протеклом периоду повећан је број пријава да су отуђена моторна возила која су по изјавама пријавитеља била необезбјеђена, односно откључана са  кључевима за стартовање возила у брави.
      Апелујемо на све наше грађане, као и на лица која ће наредних дана боравити на подручју ПУ Бијељина, да не управљају возилима под дејством алкохола, да се понашају примјерно како не би нарушавали јавни ред и мир, те да предстојеће празнике прославимо у радости и весељу.