Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесен извјештај против три лица за КД“Тешко убиство“ у Гламочанима

| Бања Лука | Сриједа, 24. април 2019.

     Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су извјештај Републичком тужилаштву,Посебно одјељење за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала, против лица иницијала Ж.К., Е.Б. и Б.Ђ. због постојања основа сумње да су 22.04.2019.године око 22,30 часова у мјесту Гламочани, општина Лакташи, извршили кривично дјело Тешко убиство“ на штету Славише Крунића Славиша и Жарка Павловића и кривично дјело „Тешко убиство“ у вези са кривичним дјелом „Покушај“, на штету лица Горана Илића.
     Наведено кривично дјело је извршено на начин што су извршиоци по претходном планирању и договору, употребом ватреног оружја, живота лишили Славишу Крунића из Бања Луке и Жарка Павловића са Пале, те нанијели тешке тјелесне повреде опасне по живот Горану Илићу из Бања Луке.
      Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а  Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима других полицијских управа МУП-а РС и Специјалном антитерористичком јединицом, а под надзором Републичког јавног тужилаштва Републике Српске јуче, 23.04.2018. године су извршили су увиђај на лицу мјеста извршења кривичног дјела, након чега је приведено и саслушано више десетина лица, извршено је више претреса непокретне и покретне имовине код осумњичених лица, којом приликом је пронађено и одузето више предмета који могу послужити у даљем кривичном поступку.
      Подсјећамо, осумњичени Ж.К. је смртно страдао на лицу мјеста извршења кривичног дјела, док је осумњичени Е.Б., који је јучен лишен слободе, јутрос спроведен у Републичко тужилаштво.
      Осумњичени Б.Ђ. из Бањалуке још је у бјекству и њим полиција активно трага.
     За овим лицем расписана је потјерница.
      Истрага у овом предмету се наставља.