Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град за прва три мјесеца стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Четвртак, 25. април 2019.

      У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 25.04.2019. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за период јануар-март 2019. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Милан Милекић, начелник Oдјељења полиције Горан Рољић и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.
       Уводним излагањем, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић који је истакао да у периоду јануар-март 2019. године није било извршених кривичних дјела која би својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности као што су убистава и разбојништава, каони кривичних дјела у вези са отуђењем моторних возила.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, као ни саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима.
      Начелник је додао да је у току периода јануар-матр 2019. године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град евидентирано 68 миграната, те да полицијски службеници предузимају низ превентивних и оперативних мјера и радњи како би се ова појава држала под контролом,  овом приликом апелујемо на грађане да у случају запажања сумњивих лица која асоцирају на мигранте о томе одмах обавијесте ову Управу лично или бесплатним позивом на број ,,122“.
      Начелник Милекић је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 36 кривичних дјела, мање за два кривичнa дјела или 5,3% у односу на исти период претходне године. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи89,19%,а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи80%. Од укупног броја евидентираних кривичних дјела 34 су из области општег криминалитета, једно из области кривичних дјела против безбједности јавног саобраћаја и једно кривично дјело по Кривичном закону Босне и Херцеговине.
      У периоду јануар-март 2019. године евидентиран је 31 случај нарушавања јавног реда и мира, мање за девет нарушавањаили 22,5% него у упоредном периоду. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 39 прекршаја, гдје се огледа смањење за 15 прекршај или 27,8%.Од укупног броја прекршаја 15 је евидентирано на улици-тргу, 12 у угоститељским објектима или непосредно испред угоститељских објеката и 12 на осталим мјестима.
        Што се тиче безбједности саобраћаја, начелник је истакао да је евидентирано 68 саобраћајних незгоде, више за 22 незгоде у односу на упоредни период. У саобраћајним незгодама није било погинулих лица, док је у упоредном периоду једно лице погинуло. Смањење се огледа и у броју тешко повријеђених лица за 33,3%. Лакше je повријеђенo17
лица гдје се огледа повећање за два лица или 13,3%.