Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификован и лишен слободе шездесетосмогодишњак због кривичних дјела ,,Угрожавање сигурности“ и ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“

| Србац | Четвртак, 25. април 2019.

     Полицијски службеници Полицијске станице Србац, 24.04.2019. године, идентификовали су и лишили слободе лице Ђ.Г. (1951) из Српца због постојања сумње да је починио кривична дјела ,,Угрожавање сигурности“ и ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
      Наиме,полицијски службеници Полицијске станице Србац, дошли су до оперативних сазнања да је, 23.04.2019. године око 16,30 часова у мјесту Кобаш, општина Србац, непознато мушко лице испалило више хитаца из ватреног оружја.
     На основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи, полицијски службеници идентификовали су, а затим пронашли и лишили слободе лице Ђ.Г. из Српца.
     На основу наредбе надлежног суда, извршен је претрес куће становања и пратећих објеката које користи лице Ђ.Г. којом приликом су пронађени и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку (ватрено оружје-пушка). 
      О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лице након испитивања отпусти на слободу, а да се против истог у редовној процедури достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.