Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Атест“ резултирала идентификовањем осумњичених који су фалсификовали увјерења АМЦ

| Бања Лука | Уторак, 30. април 2019.

     У заједничким, планским и координисаним активностима полицијских службеника Полицијске управе Бања Лука и Полицијске управе Градишка, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, у априлу 2019. године, реализована је акција кодног назива „Атест“.
     Акција је била усмерена на идентификовање лица која врше фалсификовање Увјерења АМЦ за коришћење уређаја за погон моторних возила на течни нафтни гас LPG, која су  продавана за одређену новчану накнаду и на основу којих се вршила регистрација возила.
     Због сумње да су извршили кривично дјело „Фалсификовање исправе“ и „Израда, набављање, посједовање, продаја или давање на употребу средстава за фалсификовање исправа“ лишени су слободе и испитани В.С. и И.Б. оба из Градишке.
     На основу наредбе надлежног суда, извршен је претрес куће и пратећих објеката на двије локације на подручју Градишке које користе осумњичена лица гдје су пронађени и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку (фалсификовани печати, факсимил, више врста   холограма, рачунар, мобилни телефони).
       О наведеним сазнањима, упознат је окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против осумњичених за наведена кривична дјела.